Ondernemer van het jaar

mede mogelijk gemaakt door:

POW(D)ER: een modern, open Oirschots netwerk voor ondernemende vrouwen

Eind mei vorig jaar gaven 32 dames op Moorland 4 in Oirschot de aftrap van een nieuw clubje voor dames met een eigen bedrijf of met een drukke, verantwoordelijke baan. Ondernemende dames, die in de gemeente Oirschot wonen en/of werken. De bedoeling is om elkaar te inspireren en geïnspireerd te worden. De eerste bijeenkomst op Moorland 4 was bijzonder enthousiast ontvangen; in totaal hebben zich 87 dames aangesloten.

Modern platform

Pow(d)er is een modern platform van ondernemende vrouwen in Oirschot die elkaar inspireren en door elkaar geïnspireerd willen worden. Het gaat om delen en energie geven. Via LinkedIn of via bijeenkomsten die door de dames zelf georganiseerd worden. Soms gaan deze bijeenkomsten over zakelijke onderwerpen, soms over maatschappelijke/culturele of persoonlijke zaken. Bijvoorbeeld een workshopavond over ‘Social Media’ en een lezing over ‘Met passie naar je top’ met Katja Staartjes, de eerste Nederlandse vrouw die de top van de Mount Everest wist te bereiken. Maar ook een netwerklunch of Pow(d)erdiner stonden op het programma.

Delen en inspireren

Doel is uitdrukkelijk niet acquisitie van klanten onder de andere deelnemers of belangenbehartiging: iedereen moet vooral iets (inhoud/kennis) meebrengen! Het gaat om het ontmoeten, het delen van kennis, ervaring en meningen, en - eventueel - het opzetten van nieuwe initiatieven.

Eigen initiatief verwacht

De organisatiestructuur is deels gebaseerd op sociale media: de LinkedIngroep Pow(d)er en de eigen weblog. Er is (nog) geen formele structuur, dus: geen statuten, geen bestuur, geen contributieheffing, geen jaarvergadering, etc. Dat betekent dat er met name van de deelnemers zelf veel initiatief zelf verwacht wordt. Zij zijn zelf verantwoordelijk voor het wel of niet slagen van Pow(d)er. Het valt of staat dus bij de inzet van de deelnemers zelf. Maar gezien het feit dat er nu al 7 bijeenkomsten zijn geweest sinds mei 2012, houdt deze enthousiaste club voorlopig niet op met bestaan!

Meer informatie

Kijk eens op http://powderoirschot12.blogspot.nl of stuur een mail naar info@tiggelencommunicatie.nl